Moda na zdrowe jedzenie teraz przeżywa swój rozkwit. Czy faktycznie warto jej ulegać? W trosce o zdrowie nasze i naszej rodziny musimy przede wszystkim zaopatrywać się w świeże warzywa i owoce. Świeże, czyli najlepiej te sezonowe, w szczycie sezonu, gdyż są wtedy w pełni dojrzałe i pełne najcenniejszych wartości odżywczych. Dzięki temu mamy pewność, że wybieramy to, co najlepsze. Oczywiście najkorzystniejszym rozwiązaniem byłoby założenie własnego ekologicznego mini ogródka. Jest to jak najbardziej możliwe, nawet na balkonie czy na tarasie. Wystarczy kilka skrzynek z ziemią i odrobina dobrej woli. Szczególnie polecane są do uprawy zioła. Na własnym parapecie możemy bez trudu wyhodować rzeżuchę czy szczypiorek, ale też nieco bardziej egzotyczne przyprawy, jak oregano, bazylia, tymianek, lawenda, majeranek, estragon. Do tego naprawdę nie potrzeba wiele nakładów sił i pracy. Jeśli ktoś się uprze, to może nawet na balkonie wyhodować marchewki czy pietruszkę, cenną szczególnie ze względu na pełną witamin natkę.
Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:
Witaj na moim serwisie o medycynie!
Jestem lekarzem z zawodu i z pasji. Na co dzień pracuje w szpitalu i w hospicjum.
Blog to forma dodatkowego zajęcia, prowadzę go aby dzielić się z Wami ciekawymi informacjami ze świata medycyny.
No Responses Yet