Dla wielu z nas termin zdrowa żywność może oznaczać co innego. Nie ulega jednak wątpliwości, że właśnie odpowiednio skomponowana, zbilansowana dieta, jaką stosujemy na co dzień, ma niebagatelny wpływ na nasze zdrowie. Musimy zadbać o to, by jak najlepiej komponować swoje posiłki. Oczywiście nie oznacza to, że trzeba się nieustannie głowić i wymyślać wyszukane potrawy. Czasem wystarczy zmienić kilka nawyków, by osiągnąć pełnię sukcesu. Trzeba nieco urozmaicić kuchnię na przykład świeżymi ziołami czy przyprawami. Odrobina zerwanego z własnego ogródka tymianku, estragonu czy oregano, wydatnie urozmaici smak mięsa, które upieczemy, a nie usmażymy. Taki prosty sposób pozwala na zaoszczędzenie zbędnych kalorii. Pieczone mięso jest nie tylko zdrowsze, ale też, odpowiednio przyprawione, najlepiej właśnie świeżymi ziołami, pełnymi olejków eterycznych, poprawiającymi trawienie i cudownie pachnącymi – bardzo smaczne. Nie musimy się więc obawiać, że zdrowa kuchnia jest nudna, monotonna i pozbawiona smaku. Tak wcale nie musi być.
Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:
Witaj na moim serwisie o medycynie!
Jestem lekarzem z zawodu i z pasji. Na co dzień pracuje w szpitalu i w hospicjum.
Blog to forma dodatkowego zajęcia, prowadzę go aby dzielić się z Wami ciekawymi informacjami ze świata medycyny.
No Responses Yet