Dla wielu osób zdrowe, prawidłowe odżywianie wydaje się czarną magią. Tymczasem nie trzeba wcale wprowadzać rewolucyjnych zmian w swoim życiu, by nasze zdrowie na tym zyskało. Ważne jest, by stosować urozmaiconą, zbilansowaną dietę. To od niej naprawdę wiele zależy. Nie muszą się też obawiać ci, którzy nie dysponują zbyt zasobnym portfelem. Wiele cennych składników jest bardzo tanich i łatwo dostępnych. Są to przede wszystkim polskie warzywa i polskie owoce, które, ze względu na to, w jakim klimacie wyrosły, są dla naszych organizmów najbardziej wartościowe i niezbędne. To one powinny stanowić podstawę naszej diety, a elementy innych kuchni, także tych uważanych za bardzo zdrowe, jak na przykład kuchnia śródziemnomorska, powinny stanowić jedynie urozmaicenie i ciekawostkę. Bazą do wielu posiłków mogą być warzywa. Nie muszą być podawane w nieatrakcyjnej i niesmacznej formie. By urozmaić nasze posiłki, możemy na przykład podać marynowane warzywa pieczone. Przygotowujemy marynatę z odrobiny oleju i wielu różnych ziół, otaczamy w tym np. cienko pokrojone ziemniaki i marchew oraz inne warzywa i wstawiamy do piekarnika.
Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:
Witaj na moim serwisie o medycynie!
Jestem lekarzem z zawodu i z pasji. Na co dzień pracuje w szpitalu i w hospicjum.
Blog to forma dodatkowego zajęcia, prowadzę go aby dzielić się z Wami ciekawymi informacjami ze świata medycyny.
No Responses Yet